12 Şubat 2010 Cuma

Yeter Artık!!




Ufff!!İçi kararmış insanlardan bıktım!

Nereye baksam mutsuz-umutsuz insanlarla dolu.Dertsizlik mi batıyor anlamıyorumki..

Şükredecek onca nimet varken devede kulak sayılmayacak şeyleri kendisine sıkıntı edip ona takılıp dibe vurmaları yetmiyormuş gibi sizide yanlarına çekmeye çalışıyorlar.

Ama yok!!Artık negatif insanları hayatımdan uzaklaştırma zamanı geldi.Kimsenin bir başkasının moralini bozmaya hakkı yok..Ya hu fındık kabuğunu doldursa gam yemicem!Öyle saçma nedenlerki..Ve çözümü çok basit...

Yaşamı anlamlı kılan onca şey varken herşeyi anlamsızlaştırma çabalarını anlayamıyorum.

"Mutlu" olmak için insanın "görebiliyor" olmasının farkına varması bile yeterli..

Hatta üzülürken bile bunu bir sevinçe dönüştürmek elinde :) Anlaki hala algıların açık:))

Nedir yani ya bidaha mı gelicez şu dünyaya..değer mi hiç ?

Gireceksende depresyona hakkını vererek gir! :D Eften püften nedenlerden değil..!

Başını kaldırman yeterli o kuyudan güneşi görmek için !Yeterki görmek iste..

Hiçbir zaman yeise kapılma!Unutmaki her şafak mutlaka karanlıktan geçer..

Bazı şeyleri içinde yaşamasını öğrenmeli insan ki pişsin di mi (: yoksa hep ham kalır olgunlaşamaz..

Sizlere tavsiyem arkadaşlar devamlı içinizi karartan size devamlı negatif enerji yükleyen insanlardan uzak durun!Kendilerini rahatlatıp sizi karanlığa gömmelerine izin vermeyin (:

Tabiki dostlarımızın dertleriyle dertleneceğiz amma işte bazıları bu durumu kronikleştirip sizleri canınızdan bezdirebiliyor:)) Siz siz olun izin vermeyin bu duruma,biz kimsenin stres topu değiliz!!


Rabbim cümlemize bize kendisini hatırlatacak dostlar nasip etsin,düşürmeye çalışan değilde düştüğümüz zaman elimizden tutan dostlar. . .


Muhabbetle..

13 yorum:

  1. hahahaah benden demesi bu yazınla çok tepki çekersinnn :P Blog aleminde de var senin bu bahsettiğin şahsiyetler ;) Belki yorum yazmazlar ama yazılarından gördüğüm kadarıyla var böyleleri...Ben de bunalıma ara sıra girerim (zorlarım kendimi az bunalayım diye :P) ama uzun sürmez (sıkılırım çünkü ) ...

    Rabbim sağlık sorunu ve sevdiklerimizle sınanma vermediği sürece bunalıma girmemeliyiz diye düşünüyorum (ki Allahtan gelene dert demez salih insanlar)

    Bende çok kızıyorum fındık kabuğu (ki bazen bu incir çekirdeği de olabiliyor ) doldurmayan şeyleri dert edinenleri ...Yanlış anlaşılmasın ama bazen insanların dertle yaşamayı bi yaşam biçimi seçtiklerini bile düşünüyorum...Hiç bişeyden mutlu olamaz böyleleri sürekli her işin ,olayın olumsuz yanını görüp düşünmekten olumluları göremezler görenlere de deli gözüyle bakarar :) Ama biz deli değiliz ;)

    Uzun yorum için özr..

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili papuç HoşGeldiniz..

    En başta yorumunuz için çok teşekkür ederim,

    Tepki konusuna gelince bi çekincem yok :) Onlarda kendilerini görmüş olurlar böylelikle..Ama benim henüz çok fazla takipçim olmadığı için sorun olacağını sanmıyorum:) Bu yazıyı kısa zaman içinde derinlere atarız sorun kalmz:P

    Evet..müslüman kolay kolay depresyona girmez girsede kolay çıkar..Ama bazıları çok inat işte girdimi çıkmak bilmiyolar..Ne zaman görsem ordalar:))Ehh bizde insanız ama di mi ya..Yaşama sevincimizi tüketmelerine izin vermeyelim:)

    Muhabbetle :)

    YanıtlaSil
  3. Amin diyerekten yazınıza katılmamak mümkün değil e yorumlarda cabası :)) sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Arkadaş okadar sesini yükselmişki benim bloga kadar sesi geldi.Bazı şeylerde haklı olabilir ama hayatın acı gerçekleriyle karşılaşmamış diyecegim madem herşeye açıgız,mutlulugunda mutsuzlugunda nerde nasıl ve ne şekilde içimizde yansıttıgımızı biliriz,şükretmenin bir can saglıgının şükürler olsun yaradandanınıda.ama iş hayatın gerçegine gelince işte orda dur derim arkadaş.Hiç bir insan karşısındaki insanın içindeki sıkıntısını,üzüntüsünü konuşmadan,anlamadan dinlemeden idrakına varamaz.sen burdan yeterrr diye bagırdıgın kişilerin ne yaşadıgını nerden bilirsinki.Burası paylaşım yeri oldugu kadar eliştiriyede açık olduguna göre kişilerin yazdıklarınada saygı hoş görü göstermeyi bilmek gerek,Madem müslümanlıktan bahsediliyor,bir müslümanın alçak gönüllü öyle ulu orta bagrışlarının degil müslüman olmanın derinligini ilminide bilmesi gerekir.şayet sen bakmaktan çok görmeyi bilseydin o çok hüzün dolu insanların derdine hüznünede anlayışla yaklaşır yeterrr be diye bagırmazdın.Sorarım sana sen ailenden birini kaybettinmi? hastası olan,geçim sıkıntısı yaşayan,eşiyle dostuyla kırgınlık yaşayan,Ayrılan,kavuşan vs vs saymakla itmez his ve duyguları yaşadınmı.Burda sizi yargılamıyorum sadece bir insanın hüznüde mutluluguda yaşarken yansıtırken vardır bir sebebi.Öyleki şu yaşam şartları içinde stresten uzak kim kalmışki.Ne derler ATEŞ DÜŞTÜGÜ YERİ YAKAR..umarım beni yanlış anlamazsınız.Sevgiyle kalın.:)Sizin blogu keyifle okuyacagıma eminolun.

    YanıtlaSil
  5. AgresifBoy;

    çok teşekkür ederim ne demek istediğimi anladığınız için :))

    Muhabbetle

    YanıtlaSil
  6. Sayın Puzzle :))

    Ne bu şiddet bu celal :)

    Yapıcı olduğu ve düzgün uslub kullandığı sürece tabiki hertürlü eleştiriye açığız:)

    Ancak yazımı dikkatli okumuş olsaydınız ne demek istediğimi daha iyi anlardınız:)Benim sitemim birtürlü mutlu olmasını bilmeyenlere idi..Dertten ziyade kendine herşeyi dert edenlere idi..

    Derin acılar dilsizdir...Evet ailemden birini kaybettim!Hala sızısı içimdedir...Ama çok fazla dile getiremem hala..Kimseyi üzmek istemem ,bazen dile getirecek olsam boğazım düğümlenir konuşamam ve yine konuyu değiştiren taraf olurum..

    Ama işte bu bana "yeter artık!" dedirtenlerin dertleri dert değil!Bütün sevdikleri hayatta ,hiçbir sıkıntıları yok ama devamlı depresifler..Tamam bişey demiyorum ama beni neden devamlı kendi ruh haline çekiyosun mubarek !:))

    Hiçbir insanın hüznünü küçümsemedim ömrümce!Bu konuda asla yanlış anlaşılmak istemem...

    Neyse ya .. meramımı anlatamamışım

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  7. bunalım takılmadan önce bir kez daha düşünücem :)

    YanıtlaSil
  8. Komançi;

    ehehehe :)))

    Geçerli bi neden olmadıktan sonra bunalmayın bunaltmayın :))

    buarada sizin blog yazılarınızı okuyamıyorum,açılmıyor sayfanız .

    ---
    Not:
    Hepimiz zaman zaman depresif olabiliriz!Tekrarlıyorum yazım bu hali kronikleştirenleredir efendim :))

    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  9. sevgili masal öncelikle şunu ifade etmeliyim ki anlatmak istediğini gayet iyi anlatmışsın. anlayamıyorsak sorun bizdedir.
    her insanın sıkıldığı bunaldığı anlar olur elbet, öyle olmasaydı güzel anlarımızın kıymetini bilemezdik. rabbimin bize kötüyü vermesinin bir sebebi de iyiyi farketmemiz ve kıymetini bilmemiz değil mi zaten?
    ama senini de dediğin gibi abartmamak lazım bu durumu. eften püften sebeplerle yıpratmayalım kendimizi. şükredecek onca şeye sahipken, karamsarlığa düşmek yanlış olur. dünya güzel ve geçici, bunun farkında olup iyi değerlendirmek lazım.
    tebessümünüzün hiç eksilmemesi dileğiyle...

    YanıtlaSil
  10. SEvgili Emel Hoşgeldiniz..

    Yorumunuz için çok teşekkür ederim ve beni anladığınız içinde..

    Muhabbetle

    YanıtlaSil
  11. Bursa dan size kucak dolusu sevgiler...Herzaman inandığım şey insan kendi kadar anlar ve yaşar.Fazlasını ne alır ne de anlar.Bunu değiştirmek başkasının elinde değildir...Bu insanları kendi haline bırakmak lazım diye düşünüyorum.Ben öyle yapıyorum da :)

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Masal
    Gayet açık anlatmışsın .
    Gereksiz yere bizi geren insanlar var maalesef.
    Hepimiz zaman zaman depsesif olabiliyoruz tabi ki; insanız, ruh halimiz her zaman çok iyi olmayabilir ama bunu çevremizdekilerden uzak durup, kendi içmizde yaşayarak çözmek en güzeli.
    Bizim büroda şu gereksiz gerilmeleri çok yaşıyorum:(
    Bu arada acılar,üzüntüler,hüsranlar farklı, vs. tabiki paylaşılır, bahsettiğin gereksiz halleri çok iyi anlıyorum...

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Özlem HoşGeldiniz...Burdanda size kocaman sevgiler:))

    İnanın bende aynen dediğiniz gibi yaptım:)

    --

    Merhaba Ruhum:)
    Ah..Keşke insanlar biraz empatik olabilse..Ozaman yok yere gerilmezdik :))

    İnşaAllah sizde daha fazla gerilmezsiniz (:

    Muhabbetle..

    YanıtlaSil